Ouder & kind

Workshop journal tekenen voor Ouder $ kind 10+

Niewe datum moet nog gepland worden. Laat mij weten als je interesse heb.

contactformulier

locatie : Zalencentrum Parkstaete – Parkstraat 3 Velp
prijs: €50,00 per ouder en kind 10+


Ik kreeg een tijdje terug de vraag of ik niet ook ouder en kind workshops geef. Hoe gaat deze er dan uitzien vroeg ik me af. En opeens wist ik het, mijn botanical journal gaf mij inspiratie.

In deze workshop gaan we een journal maken. Dit houd in dat je per maand onderwerpen in het boekje tekent die met die maand te maken hebben. De cursist bengt een boekje mee gevuld met tekenblaadjes, en verdeelt het boekje in 12 hoofdstukken. Je tekent in de betreffende maand onderwerpen die jij associeerd met die maand. Ik breng voor september bottels en bessen mee om na te tekenen in je boekje. Maar je mag dus ook zelf onderwerpen meebrengen. Dit kan van alles zijn, wat jij leuk vindt of bij die maand horen. Het kan je favorieten Pokémon figuurtje of theezakje zijn etc. Je onderwerpen zijn niet te groot. Mijn boekje is 19,5 x 19,5 cm. andere formaten zijn ook prima.

Je gaat tekenen naar waarneming. Op een illustratieve manier. Je tekening trek je vervolgens over met een Micron pennetje en vervolgens kleur je het in. Ik ben er om je te helpen bij de problemen die je tegen gaat komen. Met het inkleuren daag ik je uit om zoveel mogelijk verloopjes en licht schaduw te gaan gebruiken.

Mochten er genoeg ouders en kinderen enthousiast worden om mee te doen dan ga ik deze workshop regelmatig geven, misschien uiteindelijk wel maandelijks. De workshops staan los van elkaar. Je kan meedoen op het moment dat het je uitkomt. Het boekje vult zich door de jaren heen vanzelf als je de smaak te pakken krijgt.

Deze workshops zijn voor ouder & kind van tien jaar en ouder uit één huishouden. Gezien de huidige corona maatregelen. Je zit met je kind samen aan één tafel. Op voldoende afstand van de volgende tafel. Tien jaar is qua instructie en motoriek de ondergrens. Je schrijft je samen in voor deze cursus.

Benodigde materialen:

  • Micron pennetjes (fineliners verschillende diktes)
  • graphiet potlood HB
  • gum
  • kneedgum
  • kleurpotloden
  • handig formaat boekje gevuld met tekenpapier *
  • eventueel eigen onderwerp van de maand

Opgeven kan door je aan te melden via het contactformulier. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

* Heb je werkelijk geen idee. Dit boekje is van de afbeelding. Iets vergelijkbaars qua papier en formaat is dus ook prima. Alle eigenschappen zien? Klik op de afbeelding!