Botanisch kunstenaar

Botanisch tekenen: Botanisch kunst heeft een eeuwenoude traditie. Een botanische-tekening is een gedetailleerde en wetenschappelijke weergave van een plant of bloem, of een deel hiervan. De specifieke kenmerken van een plant of bloem zijn hierbij van groot belang. De tekening kan een prototype of afbeelding zijn van een individuele plant. Om de juiste tekening te kunnen maken is het verrichten van onderzoek naar de plant of bloem nodig.

Ik en botanisch tekenen: Ik heb de interesse in de natuur al jong meegekregen als dochter van een tuinder. De huidige tijd met de problematiek van het veranderende klimaat maakt dat ik bewuster bezig ben met de kwetsbare schoonheid van bloemen en planten. Hoe meer ik mij er in verdiep hoe meer ik leer hoe ingenieus de plantenwereld in elkaar zit. Vanuit deze interesse en mijn tekenhobby ben ik mij gaan richten op het tekenen van bloemen en planten. Ik maakte daarbij kennis met de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland en ik ben bij verschillende docenten cursussen gaan volgen. Sinds mei 2021 heb ik middels een ballotage mijn werkend lidmaatschap voor deze vereniging gekregen nadat ik in maart 2019 mijn aspirant werkendlidmaatschap heb gehaald.

Tentoonstellingen: Ik hang ook op tentoonstellingen welke dat zijn vind je hier. Mocht je geïnteresseerd zijn in mijn werk neem dan contact op.