Lessen in “Ons Raadhuis”

In coronatijd

buitenles onder een pagodetent bij goed weer

Op het moment dat de coronapandamie uitbrak zouden we in Ons Raadhuis starten met een Chagall project wat parallel zou lopen aan Jeroen Krabbé zoekt Chagall. Ik heb de bestanden doorgestuurd aan de plaatselijk fotokopiezaak Storm, waar wie wilde een kleurplaat en een voorbeeld kon laten afdrukken om in te kleuren. Zodat de ouderen ondanks de corona toch thuis aan de slag konden. Aan het begin van iedere maand stuurde ik een nieuw onderwerp. In deze slideshow is een deel hiervan te zien, samen met werk met eigenwerk die in deze periode gemaakt is.

55+ lessen creatief kleuren

Locatie: Ons Raadhuis Nieuwstraat 1 Velp
Kosten: één strip van de raadhuis-strippenkaart
Aanmelden: kom gerust binnen wandelen
Wanneer: wekelijks op maandagmiddag 14.00 uur

Doel van de bijeenkomst creatief kleuren is een uitdaging aan gaan om meer te leren over kleurpotloden en kleurtechnieken in een gezellige en ongedwongen sfeer.
Iedereen werkt aan een eigen kleurpagina waarbij ik de cursisten probeer te verleiden tot het mengen van kleuren. Ook werken we soms aan thema-projecten. Een voorbeeld hiervan zijn schilderijen van een kunstenaar na kleuren. Niets moet en alles mag in deze lessen. Er is materiaal aanwezig, maar neem eigen materiaal mee als u thuis lekker verder wil werken. De bijeenkomst duurt anderhalf uur.

55+ lessen realistisch kleuren

Locatie: Ons Raadhuis Niewstraat 1 Velp
Kosten: één strip van de raadhuis-strippenkaart
Aanmelden: kom gerust binnen wandelen
Wanneer: wekelijks op woensdagochtend 10.00 uur

​Ook aan het kleuren geslagen en lukt het maar niet om bepaalde effecten op papier te krijgen. Hoe zit het met lichtval en schaduwen? Wat is eigenlijk blenden? Wanneer gebruik ik nou gum of kneedgum? Hoe pak ik de achtergrond van mijn kleurplaat aan?

Kortom is het is tijd om je kleurtalent naar een niveau hoger te tillen? In deze cursus help ik de cursisten met al deze vragen. Ik laat u kennis maken met verschillende technieken en materialen Ik geef verschillende oefeningen waarbij iedereen werkt op eigen niveau en in eigen tempo. U zult ontdekken hoeveel er nog te leren is. Een bijeenkomst duurt anderhalf uur.

Er is materiaal aanwezig, maar neem eigen mee als u thuis lekker verder wil werken.