Cursussen in Velp

Cursusaanbod

Zalencentrum Parksteate
Parkstraat 3 Velp

Kleurpotloodtechnieken 2020


workshop         8 – 15 – 22 juni             VOL
vogel                      techniek textuur 
                                                     
workshop         29 juni – 6 – 13 juli               
bloemen                 technieken kleurgradatie & bolling maken 

workshop         14 – 21 – 28 sept    5-12 okt
basistechnieken   diverse kleurpotloodtechnieken           

Alle cursussen zijn op maandagavond van 18.45u tot 21.15u
Tijdens de workshop werk je drie avonden aan één onderwerp, waarin je wordt begeleid.
Alle niveaus beginnend ​ of gevorderd kunnen aansluiten.

Prijs cursus 3 lessen €100,00
Prijs basiscursus 5 lessen €160,00
Docent Angélique Krijnen
Adres Parkstraat 3 Velp

Er zijn kleurpotloden en andere hulpmaterialen tijdens de workshops aanwezig.  Papier wordt verzorgd. Het wordt aangeraden om eigen tekenmateriaal mee te nemen, Dit geeft de mogelijkheid thuis verder te werken.
Voor meer informatie over het aanschaffen van kleurmaterialen, kijk op de pagina materialen. Het is voor het volgen van mijn lessen niet nodig om goed te kunnen tekenen. De nadruk van alle workshops ligt op het inkleuren.

Opgeven kan door je aan te melden via het contactformulier. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.


Cursus – vogel

Foto
kleurpotloodtechniek vogel kleuren

VOL

Inschrijvingen die nu nog binnen komen worden op een wachtlijst gezet.

Bij de cursus vogel gaan we een verendek van de vogel kleuren. Hoe je de veren gaat inkleuren hangt af van je niveau, dit kan sugguratief of realistisch. Ik laat je kennis maken met de beide technieken. 

Heb je zelf een mooie afbeelding van een vogel die je graag wil maken, breng deze dan mee naar deze workshop. Belangrijk: het formaat wordt je uiteindelijke werk, dus breng geen te klein plaatje mee.

Cursus – bloemen

kleurpotloodtechniek bloemen inkleuren

In dezecursus gaan we bloemen inkleuren. Hiernaast een voorbeeld van dahlia’s maar tijdens de workshop kunnen ook andere bloemen voorbij komen. We gebruiken verschillende modellen bloemen om verschillende technieken te kunnen oefenen.
De nadruk van de workshop ligt op kleurgradaties maken en het combineren van meerdere kleurgradaties. Je gaat ook leren hoe een bloemblaadje hol of bol wordt. Tenslote leer je hoe het licht op de bloem valt, en waar licht en schaduw zit.

Cursus – basistechnieken

basistechnieken kleurpotlood

Deze cursus bestaat uit vijf lessen. In deze lessen laat ik je kennismaken met verschillende kleurpotloodtechnieken die terug kunnen komen in mijn andere cursussen. Het is een fijne basis om wat dieper op de techniek in te gaan. Daar is tijdens de overige cursussen minder tijd voor. Zaken die voorkomen in de cursus is de kleurencirkel, kleurmengen en daardoor vergroten van het kleurenspectrum van je doos kleurpotloden, verlopen maken, schaduw en licht ofwel hoe maak ik iets hol of bol, texturen maken, blenden en embossing.