Zomer tekendagen in tuinen

Botanisch tekenen in mooie tuinen in de omgeving

Vanaf half april tot begin september bijna maandelijks botanische tekendagen in tuinen

Locatie: Historische tuinderij de Warmoes in Lent
Tijd en datum: 13.30 – 16.00 uur
dinsdag 14 mei
vrijdag 12 juli
zondag 1 september

Locatie: Theetuin Hortus Nijmegen
Datum en tijd: 12.30 – 15.00 uur
donderdag 13 juni
Zaterdag 3 augustus

Niveau: voor iedereen met enige tekenervaring
Aantal deelnemers: max 12
Kosten: €35,00
Materiaalbenodigdheden: grafietpotloden en basis tekenmateriaal is aanwezig. Wil je met kleur werken breng dan je eigen kleurpotloden mee.

De workshop is inclusief een kop koffie of thee.

Ik ben trots dat ik met een tekenmiddag welkom ben bij de Hortus in Nijmegen en bij de Historische Tuinderij de Warmoes in Lent. Het zijn beide unieke locaties met iedere hun eigen charme. De Hortus heeft zowel een prachtige theetuin met een diversiteit aan bloemen, als een mooie heemtuin met verschillende landschappen. De Warmoes is een tuinderij met een grote variatie aan fruitbomen en een bloemen- en groentepluktuin. Ze beschikken ook over een geweldige voorbeeldtuin vol inheemse bloemen en planten. Bij mooi weer zoekt iedereen een fijn tekenplekje in de tuin. Als het te koud is of gaat regenen, kunnen we ook naar binnen. Deze tekenlessen zijn voor iedereen, veel of weinig tekenervaring, toegankelijk. De tekenmiddagen zijn bedacht om nieuwe geïnteresseerden kennis te laten maken met botanisch tekenen en voor mensen die eerder een cursus botanisch tekenen hebben gevolgd en hun vaardigheden oefenen.

Hoe ziet een tekenmiddag eruit?

Na ontvangst en een korte inleiding onder het genot van koffie of thee, ga je op zoek naar een plant, bloem of vrucht die je aanspreekt om na te tekenen. Je creëert een goede werkplek en vervolgens ga je aan de slag met je tekening. Die middag loop ik rond om aanwijzingen te geven. De begeleiding is individueel en op jouw niveau. Tijdens een reguliere cursus zou je de gemaakte schetsen verder kunnen uitwerken.

Er is tijdens deze tekenmiddag geen ruimte om diep op tekentechnieken in te gaan. Daarvoor zie ik je graag terug in een cursus botanisch tekenen. De middagen zijn los maar je bent uiteraard ook van harte welkom als je meerdere middagen wilt meedoen. Een tekenmiddag gaat door bij voldoende deelnemers. Bij aanmelden via de mail, graag aangeven voor welke datum(s) je aanmeld.

Aanmelden doe je hier!