Over mij

Over mij

Na mijn opleiding Commerciële vormgeving bij de HAN in Nijmegen ben ik gaan werken als eerste decorateur bij Brandwacht en Meijer decor- en interieurbouw in Utrecht. Na tien jaar veel gezien en geleerd in de decorbouw, ben ik als ZZP-er aan de slag gegaan. Vele decoratieve projecten, van plafondschildering tot stofferen van meubels, van kinderboekentekeningen tot theaterdecors, van uithangborden tot kostuums heb ik gedaan. Als ik ruimte in mijn agenda heb, neem ik dit soort opdrachten aan voor de afwisseling.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging herontdekte ik het kleurpotlood. Ik kocht een prachtige doos kwaliteit-kleurpotloden, en ging aan de slag. Ik ervaar elke dag weer hoe veelzijdig het kleurpotlood. Ik ben hierover enthousiast en ik missie is om dit zo breed mogelijk uiy te dragen. Werken met kleurpotlood is niet alleen leuk maar is ook erg ontspannend. En daarom geef ik lessen kleurpotloodtechnieken voor iedereen tussen de 10 en 100.

Vanwege mijn interesse in de natuur ben ik gaan botanisch tekenen en zelf cursussen gaan volgen bij diverse botanische kunstenaars van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland. Ik heb geleerd om natuurgetrouw planten en bloemen te tekenen. Ik maak mijn botanische tekeningen ook in kleurpotlood. In maart 2019 ben ik geballoteerd door de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland en ik mag mezelf sindsdien aspirantlid noemen. Een mooie erkenning voor mijn werk.

Mijn werk tentoongesteld

Tentoonstelling: 400 jaar May flower in de zwarte tulp in Lisse 21 maart 2020 t/m 21 juni 2020

Een ledententoonstelling van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland met als onderwerp: 400 jaar Mayflower – Planten uit het Het Cruijdeboeck van Rembert Dodoens. Ik doe mee met twee werken: het donderblad en de tuinboon.

Mijn educatie

2020 cursus exploring plant structures bij Ann Swan

2019 cursus botanisch tekenen bij Jenny Post

2019 workshop scientific illustration in Teylers museum bij Anita Walsmit Sachs

2018 diverse cursusen botanisch tekenen in Hortus Botanicus Leiden bij Esmee Winkel

2017 – 2020 diverse cursus botanisch tekenen bij Marionne van de Klashorst

2015   Cursus schilderen bij tante Jannie

2013   Cursus Zin in lesgeven op Windesheim

2008   Cursus Adobe Photoshop bij het Domein

2000   Cursus Portret en modeltekenen bij het Domein

1997 – 2000 Cursus SVS Restauratie-technieken: hout- en marmerimitaties, decoratieve technieken, vergulden bij Schildersvakschool MBO Leusden

1991-1995 HBO TEHA Commercieële Vormgeving bij de HAN te Nijmegen

1989 – 1991  Cursus LOI Etaleren & presenteren naast mijn MDGO opleiding

Mijn werk in de media

Catelogus Rembrandt leeft